Sistem integracija

Kada je u pitanju sistem integracija, firma ER Project pruža usluge u nekoliko segmenata elektroenergetskih sistema. Jedna od često zanemarenih oblasti prilikom projektovanja i izgradnje objekata jeste kompenzacija reaktivne energije. ER Project nudi proračune koji pokazuju snagu koju je potrebno kompenzirati, vrste i naponske nivoe kondezatorskih baterija, utjecaj viših harmonika, isporuku potpuno ožičenih ormara automatske kompenazcije reaktivne energije, a također i puštanje u rad već instalisanih sistema, bez obzira na tip kontrolera koji je korišten.

Primjena IT sistema je vrlo česta u bolničkim okruženjima, ali nije ograničena samo na njih. Ovi sistemi koriste se u svim slučajevima kada je potrebno osigurati viši stepen pouzdanosti napajanjem električnom energijom. Jedan od osnovih paramatera u ovim aplikacijama jeste kontinuiran nadzor i praćenje vrijednosti izolacije u ovim sistemama. ER Project svojim klijentima nudi pravilan odabir kontrolnika izolacije, kao i njihovo parametriranje, kako bi se osigurao neometan i pouzdan rad u ovom okruženju.

Kako su asinhroni motori još uvijek najveći potrošači električne energije, izuzetno je važno odabrati najoptimalniji način upravljanja i zaštite elektromotornih pogona. ER Project vrši odabir, isporuku i puštanje u rad uređaja za meki zalet motora, kao i uređaja za regulaciju brzine vrtnje motora, odnosno frekventnih pretvarača.

Odabir i puštanje u rad uređaja za besprekidno napajanje, PLC-ova i uređaja za nadzor parametara mreže, također je u djelokrugu fime ER Project.