[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Za klijente koji su uključeni u greenfield investicije, susreću se sa sistemskim problemima u radu pogona ili postrojenja, ili jednostavno traže savjete za rješenja u polju korištenja električne energije nudimo usluge konsaltinga, odnosno izrade idejnih rješenja prilagođenih potrebama kupca.

Usluge konsaltinga svakako ne prestaju u ovom segmentu. Odabir zaštitnih prekidača, tipova kablova, rasvjetnih tijela i izvora svjetla, samo su neki primjeri konsalting usluga koje naši klijenti mogu dobiti od firme ER Project.

ER Project nudi uslugu proračuna koji pokazuju snagu koju je potrebno kompenzirati kod prekomjerne potrošnje reaktivne energije, vrste i naponske nivoe kondezatorskih baterija, utjecaj viših harmonika. Pored isporuke i puštanja u rad potpuno ožičenih ormara automatske kompenazcije reaktivne energije, a također vršimo puštanje u rad već instalisanih sistema, bez obzira na tip opreme koji je korišten.

Kako su asinhroni motori još uvijek najveći potrošači električne energije, izuzetno je važno odabrati najoptimalniji način upravljanja i zaštite elektromotornih pogona. ER Project vrši odabir, isporuku i puštanje u rad uređaja za meki zalet motora, kao i uređaja za regulaciju brzine vrtnje motora, odnosno frekventnih pretvarača.

Odabir i puštanje u rad uređaja za besprekidno napajanje, PLC-ova i uređaja za nadzor parametara mreže, također je u djelokrugu fime ER Project.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5451″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]